EnergiWatch

Danske tariffer falder for femte år i streg

Effektiviseringer og ikke mindst store rabatter på trecifrede millionbeløb har bragt nettariffen yderligere ned i 2021, således at den er faldet med 26 pct. for husholdninger og 67 pct. for industri siden 2016.

Danske husholdninge betaler den næsthøjeste pris i Europa for strøm inkl. afgifter, men nettariffen udgør en stadig mindre del af regningen. | Foto: Thomas Borberg

I de seneste par år er der kommet massive mængder vedvarende energi ind i det danske energimix, mens et aldrende distributionsnet rundt omkring i landet knager og kalder på udskiftning.

På trods af det har netselskaberne for femte år i streg formået at sænke tarifferne, som nu ligger på 24,9 øre per kWh, hvilket er det suverænt laveste niveau i ti år. Det viser Tarifstatistikken 2021. Siden 2016 er tariffen for husholdninger faldet med 26 pct., mens faldet for industri er 67 procent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs