EnergiWatch

Danske tariffer falder for femte år i streg

Effektiviseringer og ikke mindst store rabatter på trecifrede millionbeløb har bragt nettariffen yderligere ned i 2021, således at den er faldet med 26 pct. for husholdninger og 67 pct. for industri siden 2016.

Danske husholdninge betaler den næsthøjeste pris i Europa for strøm inkl. afgifter, men nettariffen udgør en stadig mindre del af regningen. | Foto: Thomas Borberg

I de seneste par år er der kommet massive mængder vedvarende energi ind i det danske energimix, mens et aldrende distributionsnet rundt omkring i landet knager og kalder på udskiftning.

På trods af det har netselskaberne for femte år i streg formået at sænke tarifferne, som nu ligger på 24,9 øre per kWh, hvilket er det suverænt laveste niveau i ti år. Det viser Tarifstatistikken 2021. Siden 2016 er tariffen for husholdninger faldet med 26 pct., mens faldet for industri er 67 procent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs