EnergiWatch

True Energy og Barry indgår nyt samarbejde

De to danske selskaber har indgået et partnerskab, der åbner for, at elselskabets kunder kan udnytte de smarte ladeteknologier fra True Energy. (Opdateret)

Foto: PR True Energy

Barry har skrevet under på en partnerskabsaftale med det danske energiselskab True Energy.

Det betyder, at kunderne hos det Fortum-ejede elselskab kan se frem til en lang række af muligheder, når det gælder deres elbiler.

True Energy står bag en app, der gør det muligt at få opladningen af elbilen til at ske automatisk og fleksibelt således, at det kan ske, når strømmen er billigst og grønnest.

Men Barry-kunderne får også mulighed for at stille deres bil til rådighed i den såkaldte kabelrabatordning. Her får kunderne rabat på deres elregning ved at sætte deres bil til rådighed som en buffer i elnettet. Det betyder kort fortalt, at den automatiske opladning af elbilen stopper og genstarter i korte periode, når der er behov for det. På den måde hjælper elbilerne til at balancere elnettet.

"For os er Barry et perfekt match med True Energys løsninger og værdier. Vi fokuserer begge på den grønne omstilling, og den rolle som elbiler har i at omstillingen bliver en succes. Aftalen mellem os er samtidig glimrende nyt til enhver, der vil støtte overgangen til mere vedvarende energi," udtaler Charlotte Blou Sand, der er grundlægger og direktør hos True Energy.

Nye ejere

I midten af april kunne True Energy fortælle, at den schweiziske kæmpe Landis+Gyr har overtaget ejerskabet af den danske virksomhed.

Børsnoterede Landis+Gyr har base i Cham i Schweiz og omsatte sidste år for 10 mia. kr. Selskabet overtog hele True Energy fra de hidtidige ejere, der udover Charlotte Blou Sand tæller ægtefællen Jakob Sand, en række energiselskaber, stifterne af ejendomsinvestoren NREP og flere private investorer, bl.a. erhvervsmanden Lars Thuesen, der også ejer flyselskabet Jet Time og Basisbank.

Samtlige af de 20 medarbejdere og ledelsen er fortsat i selskabet efter ejerskiftet.

Landis+Gyr har planer om at skubbe appen ud til brugere i langt flere lande.

Hvordan er det for dig at slippe ejerskabet af virksomheden?

"Først og fremmest er vi stolte over, at vi har kunnet finde sådan en partner, og glade for, at firmaet får helt nye muligheder. Det er en drømmepartner at komme videre hos. Og så er der ejerskabet…men det er fuldstændig under huden på os at drive virksomheden. Og det er også en lettelse, at man ikke skal ud at rejse penge løbende, men er landet et godt sted, hvor der er et ønske om at fortsætte alle de planer, der allerede er lagt," sagde Charlotte Blou Sand ved den lejlighed.

Til salg

Tidligere i år kunne Barry fortælle, at selskabet er gået ind på det franske marked. Her er det blandt andet målet, at selskabet skal bevise sig selv, inden der bliver sat et officielt til salg-skilt på virksomheden.

Forklaringen på det kommende salg skal findes hos det finske moderselskab, Fortum, der har lanceret en ny strategi. I den forbindelse har Fortum meldt ud, at selskabet har strategiske overvejelser omkring fremtiden for sin retail-forretning for i stedet at sætte produktionen i fokus.

"Så vi er ikke et strategisk område, hvor de ønsker at investere. Og det har egentlig altid ligget i kortene, for vi taler om mange penge i form af risikokapital for at nå til enden af rejsen, hvor vi er et europæisk selskab med en vis størrelse," har Christophe Lephilibert tidligere fortalt EnergiWatch.

Foto: PR Barry
Foto: PR Barry

Hvorvidt der bliver tale om et 100 pct. frasalg af Barry eller blot andele af selskabet, er endnu uvist.

"I 2021 handler det om at bevise, at vi har fået godt fat i Frankrig, og at vi er vokset igen i Danmark. I 2022 vil vi - især med indsprøjtning af kapital - kunne rulle ud i to markeder ad gangen måske endda tre," sagde vækstchefen og fortsatte:

"Vi har et internt mål for Frankrig, som vi mener, vil være et bevis på kommerciel succes. Det er et tal, der på et år vil gøre os i hvert fald to gange større end i Danmark."

Hvor stor en pengeindsprøjtning, der skal komme i 2022, kunne han ikke sige præcis. Men med et slag på tasken, så "snakker vi nok om et tocifret millionbeløb i euro."

Fortum gør klar til salg af dansk elselskab

Efter tre års levetid: Elbils-app solgt til schweizisk kæmpe 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs