EnergiWatch

Acciona vil sende grøn energiforretning på børsen i Q2

Ifølge Reuters vil selskabet kunne se frem mod en værdisætning, der er ti gange så stor som forretningsenhedens indtjening, der endte i omegnen af 1 mia. dollar i 2020.

Foto: Acciona

Børsplanerne skrider fremad for det spanske energiselskab Acciona, der har planer om at sende en del af sin forretning for vedvarende energi på børsen.

Det skriver Reuters, efter at selskabet finansdirektør, Jose Angel Tejero, fredag har deltaget på en telekonference med analytikere.

"Børsnoteringen er på rette vej og skal færdiggøres i første halvår," sagde finansdirektøren ifølge Reuters.

Acciona offentliggjorde første gang sine planer om at børsnoterede mindst 25 pct. af den grønne energiforretning Acciona Energia tilbage i februar.

Målet er at rejse frisk kapital, som skal bruges til at bygge flere vind- og solparker samt at nedbringe gæld.

Selskabets administrerende direktør Jose Manuel Entrecanales har tidligere ikke ønsket at sætte tal på, hvor mange penge han forventer at rejse ved børsnoteringen.

Ifølge Reuters vil selskabet dog formentlig kunne se frem mod en værdisætning, der er ti gange så stor som forretningsenhedens indtjening, der endte i omegnen af 1 mia. dollar i 2020.

Acciona har en målsætning om at fordoble sin installerede kapacitet inden udgangen af 2025, så selskabet til den tid råder over mindst 20 gigawatt (GW) fordelt på vedvarende energikilder som sol og vind.

Det skal samtidig være vokset til 30 GW i 2030, skriver Bloomberg News.

Ved udgangen af 2020 havde det grønne forretningsben installeret kapacitet for 10,7 GW fordelt på 16 lande, skriver Bloomberg News.

Acciona Energia forventer at investere omkring 7,8 mia. euro frem til 2025.

USA udvider straftold på vindtårne til Europa

SSE og Acciona vil med ind i iberisk havvind

Acciona belønnes for snak om børsnotering af energidivision 

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs