EnergiWatch

Acciona belønnes for snak om børsnotering af energidivision

Energidivisionen står for omtrent 70-75 pct. af Accionas samlede driftsindtjening og kan få en samlet værdi på godt 10 mia. euro.

Foto: Acciona

Spanske Acciona tygger på en børsnotering af sin division for vedvarende energi, og det bliver positivt modtaget på børsen i Madrid torsdag.

Acciona, der tidligere har solgt sin vindmølleforretning til tyske Nordex, stiger med 8,3 pct. til 134,50 euro, efter at selskabet har afsløret, at dets bestyrelse diskuterer en selvstændig børsnotering af afdelingen for vedvarende energi.

Ifølge børshuset Alantra Equities vil en børsnotering være "rigtig gode nyheder for Acciona," skriver Bloomberg News.

Energidivisionen står for omtrent 70-75 pct. af Accionas samlede driftsindtjening (EBITDA) og kan få en samlet værdi på godt 10 mia. euro, skriver Bloomberg News med henvisning til børshuset.

Acciona køber solprojekter på 3 GW

GE tager krig mod Siemens Gamesa til Europa 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs