EnergiWatch

Aalborg Forsyning ser store perspektiver i vandkølet overskudsvarme

Billig, grøn, driftsikker og ingen nævneværdig risiko. Aalborg Forsyning har i et år modtaget overskudsvarme fra Aseteks vandkølede server og håber inderligt, at den nordjyske underleverandørs teknologi bliver mere udbredt.

Aseteks adm. direktør, André Sloth Eriksen (th.), og forsyningschef i Aalborg Forsyning, Jesper Møller Larsen (tv.), foran Aseteks serverrack. | Foto: PR / Asetek

I Aseteks domicil i Aalborg Øst arbejder lidt over 100 medarbejdere i veltemperede lokaler med at lave vandkøling af computere og servere og datacenterracks.

Men i et enkelt lokale lugter der svedent og enhver indtrængen akkompagneres af en tør hede. Her står Aseteks eget serverrack med 100 servere, svarende til dem man finder i et datacenter, og brummer og varmer lokalet op som en elektronisk lavasten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs