EnergiWatch

Franske EDF stiger efter statslige opkøbs-planer

Den franske stat planlægger stort opkøb, der skal gøre EDF 100 pct. statsejet.

Foto: Stephane Mahe/REUTERS / X02520

Den franske stat har tænkt sig at bruge 10 mia. euro på at købe minoritetsaktionærerne ud af det gældstyngede energiselskab Electricite de France, EDF.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet sker det som led i en omstruktureringsplan, der skal gøre EDF 100 pct. statsejet, hvilket er blevet modtaget pænt af investorerne, der sender aktien til tops i det brede Stoxx 600-indeks.

På nuværende tidspunkt ejer den franske stats 83,7 pct. aktierne i af energiselskabet.

EDF har været tynget af en stor gæld og er samtidig blevet hårdt ramt af coronapandemien, som har dæmpet efterspørgslen på elektricitet og trykket priserne, mens selskabet også har været ramt af nedlukninger på sine atomkraftværk.

Baseret på EDF's nuværende aktiekurs vil erhvervelsen af knap 17 pct. af aktierne koste omkring 6 mia. euro, hvilket betyder, at de 10 mia. euro også repræsenterer en betydelig præmie, skriver Reuters.

Onsdag formiddag handles EDF-aktien 6,5 pct. højere i 11,95 euro.

Skattesmæk og covid-19 æder fransk gigants overskud

EDF begynder arbejdet på 20 MW fransk flydesol  

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs