EnergiWatch

Franske EDF stiger efter statslige opkøbs-planer

Den franske stat planlægger stort opkøb, der skal gøre EDF 100 pct. statsejet.

Foto: Stephane Mahe/REUTERS / X02520

Den franske stat har tænkt sig at bruge 10 mia. euro på at købe minoritetsaktionærerne ud af det gældstyngede energiselskab Electricite de France, EDF.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet sker det som led i en omstruktureringsplan, der skal gøre EDF 100 pct. statsejet, hvilket er blevet modtaget pænt af investorerne, der sender aktien til tops i det brede Stoxx 600-indeks.

På nuværende tidspunkt ejer den franske stats 83,7 pct. aktierne i af energiselskabet.

EDF har været tynget af en stor gæld og er samtidig blevet hårdt ramt af coronapandemien, som har dæmpet efterspørgslen på elektricitet og trykket priserne, mens selskabet også har været ramt af nedlukninger på sine atomkraftværk.

Baseret på EDF's nuværende aktiekurs vil erhvervelsen af knap 17 pct. af aktierne koste omkring 6 mia. euro, hvilket betyder, at de 10 mia. euro også repræsenterer en betydelig præmie, skriver Reuters.

Onsdag formiddag handles EDF-aktien 6,5 pct. højere i 11,95 euro.

Skattesmæk og covid-19 æder fransk gigants overskud

EDF begynder arbejdet på 20 MW fransk flydesol  

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs