EnergiWatch

Fjernvarmens nye VIP-klub forankrer kraftværket i varmesektoren

Med Dansk Fjernvarmes Produktionsforum er tiden, hvor kraftværker primært producerer el endegyldigt slut. Forsyningsselskab kapper bånd til elsektoren og omfavner rollen som strømforbruger frem for producent.

Aalborg Forsynings Nordjyllandsværk set fra luften. | Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Da Dansk Fjernvarme i forrige uge offentliggjorde nyheden om et nyt Produktionsforum med prominente navne som Hofor, Aalborg Forsyning, Fjernvarme Fyn, Affaldvarme Aarhus og Verdo, kunne det på overfladen godt ligne et solidt bud på en VIP-klub i varmesektoren.

Dansk Fjernvarme spænder bredt med medlemmer, der har alt lige fra et bette flisfyr til mastodontiske kraftværker, der tårner sig op i bybilledet. I den forstand giver det nye forum god mening. Store aktører har selvsagt andre interesser end mindre fjernvarmeselskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs