EnergiWatch

Skotland vedtager fjernvarmelov efter dansk rådgivning

Med den nye lov vil Skotland tilslutte 650.000 boliger til fjernvarmen inden 2030. Det giver gode afsætningsmuligheder for danske selskaber, siger Dan Jørgensen.

"Det er Danmarks ambition at være et globalt foregangsland og dele vores gode erfaringer med grøn omstilling med andre lande," siger Dan Jørgensen om udvekslingen af erfaringer med Skotland. | Foto: Emil Helms

Efter Brexit var det en hyppig vittighed blandt meningsdannere i Skotland, at landet burde rive sig løs fra Storbritannien og i stedet støde til mere ligesindede og træde ind som en del af Skandinavien.

Det blev primært ved de spydige bemærkninger, når der skulle tages afstand til hovedsædet i London, men på andre områder har Skotland nærmet sig Skandinavien. Navnlig inden for fjernvarme, som er blevet fokusområde for den skotske regering i forsøget på at opfylde landets klimamål på en 75 pct.-reduktion i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs