EnergiWatch

Corona driller Roblon i USA og Brasilien

Både en række ordrer og en fabriksudvidelse er blevet udskudt for Roblon i USA og Brasilien, hvilket påvirkede selskabets resultater i tredje kvartal negativt.

Foto: GOOGLE MAPS

Udbruddet af covid-19 ramte Roblons forretning i tredje kvartal.

I Sydamerika og i særdeleshed Brasilien er ordreindgangen til Roblons composite-forretning forsinket. Roblon leverer nogle fiberbaserede produkter til forstærkning af olierør og energikabler, men flere projekter i Brasilien er udskudt i en periode på grund af virusudbruddet.

"Det er ordrer, vi ved, er der, så vi fortrøstningsfulde, men ordrerne er skubbet, og det går ud over vores toplinje," siger administrerende direktør Lars Østergaard til Ritzau Finans.

I USA er efterspørgslen god, men en planlagt udvidelse af Roblons fabrik driller.

"I USA leverer vi ind til telekommunikation og 5G, hvor der er stor aktivitet på trods af covid-19. Men vores planlagte investeringer og udvidelser af produktionsapparatet er blevet forstyrret af forsinkelser på maskindele og andre ting, der indgår i udvidelsen, så vi er blevet forsinket i to-tre måneder i forhold til at få ny kapacitet i brug til det marked, vi ved er der," siger Lars Østergaard.

Overordnet fastholder Roblon dog i torsdagens kvartalsregnskab forventningerne om et overskud før skat på 0-5 mio. kr. i 2019/20, men det skyldes, at prognosen nu inkluderer en gældseftergivelse på 4,7 mio. kr. i USA. Eftergivelsen af det amerikanske covid-19-lån var ikke en del af den prognose, som blev meldt ud ved halvårsregnskabet.

Samlet set er Lars Østergaard dog fuld af fortrøstning på Roblons vegne, da de underliggende markeder udvikler sig godt.

"De markeder, vi arbejder ind i, det drejer sig om telekommunikation, sub-sea, energikabler og så videre, er attraktive og i vækst. Men vi er simpelthen ramt af covid-19 lige nu," siger Lars Østergaard.

For hele året venter Roblon fortsat en omsætning på 250-270 mio. kr.

 

Siemens Gamesa lukker forsinket millardkøb

Nordjyder indgår forlig med Senvion

Nordjyder ser positivt på Senvion-salg

Roblon indgår standstill-aftale med Senvion

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere