EnergiWatch

Mølle-manøvre kan forhindre dyr netudbygning

Slukkede vindmøller kan afhjælpe fysiske flaskehalse i nettet, viser nyt pilotprojekt. Dermed kan man i visse tilfælde helt undgå at udbygge nettet, siger Energinet.

Her ses en vindmølle på Fanø på Vestkysten, hvor den nye model sandsynligvis ligeledes vil være aktuel, når de kommende havvindparker står klar. | Foto: Finn Frandsen

Med en produktion af vedvarende energi, der svarer til mere end ti gange øens eget strømforbrug, er Lolland med sine åbne vidder og billige jordpriser i sandhed Danmarks Shangri-La for vind- og solcelleparker.

De store mængder grøn strøm har dog belastet nettet i en sådan grad, at Energinet og netselskabet Cerius har måtte hugge bremserne i på udbygningen for at sikre, at nettet ikke segner under vægten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs