EnergiWatch

Debat: Grænsebommen mod Tyskland skal ikke genintroduceres

Skal vi kunne fortsætte udbygningen med vedvarende energi i Danmark er det afgørende, at der er hul igennem til elnettet i Tyskland, skriver Carsten Chachah, der er chefkonsulent i Dansk Energi.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Transmissionsforbindelsen fra Jylland til Tyskland er den største danske udlandsforbindelse i elnettet, og den har stor betydning for det danske energisystem. Derfor var det et stort problem, da tyskerne i starten af 2010’erne begyndte at lukke forbindelsen for eksport af el fra Danmark til Tyskland.

For lige pludselig kunne danske vindmøller og solceller ikke få lov til at sælge strøm til Tyskland, når produktionen oversteg det danske behov.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs