EnergiWatch

Geotermi er nøglen til en fossilfri fjernvarme

Vedvarende energi i fjernvarmen er i dag lig med biomasse, men hvis det sidste kul og naturgas skal ud af varmeforsyningen, er det marginale teknologier som varmepumper og geotermi, der skal skrues op for, siger Dansk Fjernvarme.

"Fjernvarmen er det grønne svar på den fossile udfordring i vores boligopvarmning," siger Kim Mortensen, direktør for Dansk Fjernvarme. | Foto: Jesper Voldgaard/Dansk Fjernvarme

Ifølge den nyligt offentliggjorte Energistatistik udgjorde vedvarende energi 64 pct. af den danske fjernvarme i 2019.

Det er noget af et kvantespring i forhold til de 15 pct., der var tilfældet i 1994, da Energistyrelsen for første gang publicerede statistikken. Og ifølge direktør for Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, vil andelen stige kraftigt af vedvarende energi stige kraftigt allerede næste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs