EnergiWatch

Fjernvarmen ser frem til gas-overblik

Dansk Fjernvarme ser frem til konklusionerne på Evida og Energistyrelsens analyse. Brancheorganisationen håber, at resultaterne vil give fjernvarmen en større rolle fremadrettet, når danskerne dropper gasfyret.

Foto: Jesper Voldgaard/Dansk Fjernvarme

Når statens gasdistributionsselskab Evida i dag sender omkring en kvart mio. spørgeskemaer ud til danskere med gasfyr, er der næppe mange, som lander hos Dansk Fjernvarmes medlemmer, der nok sværger til deres egen energikilde.

Alligevel vækker Evidas undersøgelse glæde. Analysen udformes i samarbejde med Energistyrelsen og skal kortlægge, hvor og hvornår danskerne vil udskifte deres gasfyr. Den politiske målsætning er at op mod 170.000 danske gasfyr og op mod 70.000 danske oliefyr skal ufskiftes frem mod 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs