EnergiWatch

GE øger landmølle til legendarisk størrelse

Med opgradering af Cypress-platformen har amerikanerne nu officielt en 6 MW-mølle. Det er dog en anden størrelse, der stikker mest ud.

Foto: GE Renewable Energy / Zout Fotografie (Rein Rijke)

Selvfølgelig er det bare et tal. Og i virkeligheden er det marginalt anderledes end konkurrenternes nyeste vindmøller; Enercon har en på 161 meter; Vestas' er på 162 meter og Nordex lancerede sidste år en på 163 meter. Ja, Siemens Gamesas topmodel er endda på 170 meter. Alligevel er der noget lidt særligt over den opgradering af Cypress-møllen GE lancerede mandag.

Den har således en rotordiameter på 164 meter. Hvilket alt andet lige sender tankerne i retning af MHI Vestas' klassiske havmølle, V164'eren, der ved lanceringen for snart et årti siden satte nye standarder for den generation af havmøller, hvis afløsere først nu er blevet lanceret. Ja, tillige har GE's nye landmølle samme nominelle kapacitet – 6 MW – som V164'eren helt oprindeligt blev varslet med.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs