EnergiWatch

Olieselskab pynter sig med Cypresser

OX2 opfører finsk vindmøllepark på 132 MW bestående af 5,5 MW-møller baseret på elkøbsaftale med det svenske olieselskab Lundin Petroleum.

Foto: GE / PR

Svenske Lundin Petroleum har annonceret en strategi om at få en CO2-neutral produktion i 2030. Et stort skridt på den vej skal ske ved hjælp af en vindmøllepark i Finland. Olieselskabet har således indgået en elhandelsaftale med den svenske udvikler OX2, der muliggør opførelsen af parken Metsälamminkangas på 132 MW.

Projektet, der ifølge Lundin har en investeringssum på 200 mio. dollar, skal bestå af 24 Cypress-møller på 5,5 MW. Det er første gang at GE modtager ordre på sine store landmøller i Finland. Tidligere har producenten fået bestillinger fra Tyskland, Australien, Tyrkiet og ikke mindst Sverige på de potente møller med 158 meter-rotoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs