EnergiWatch

Geotermien vil vende havvindens støtte på hovedet

Det er nødvendigt med et loft over elprisen på 240 kr. per MWh over de næste tredive år for det geotermiske anlæg i storskala i Aarhus, hvis det også fremadrettet skal være konkurrencedygtigt med biomasse.

Det er kontraktudløbet med Studstrupværket, der har gjort geotermien aktuel i Aarhus. | Foto: Tobias Nicolai

Arbejdet i Aarhus med et geotermisk storskala-anlæg er nu ikke ulig det vand, som der planlægges at blive hentet op fra undergrunden, ganske tæt på kogepunktet.

Sidste uge kunne A.P. Møller Holding og Affaldvarme Aarhus nemlig præsentere en pris på 112 MW-anlægget på 1,4 mia. kr., hvilket er 800 mio. kr. mindre, end hvad anlægget ifølge Energistyrelsens teknologikatalog burde koste.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs