EnergiWatch

Klimachef: Tæt samarbejde med elnetselskaber burde være lovpligtig

Ifølge klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller, er strategisk energiplanlægning med elnetselskaberne helt afgørende i planlægning af ladestandere, der lige nu indgår i ambitiøs klima- og energistrategi i landets næststørste by.

Foto: AarhusKommune

Med planer om 60 lynladepunkter og investeringer på et trecifret millionbeløb i kommunens klima- og energistrategi lægger Danmarks næststørste by Aarhus op til landets formentlig mest ambitiøse plan en grøn omstilling af bl.a. transporten.

Energistrategien er udviklet i tæt samarbejde med fire energiselskaber, Ørsted, Nrgi, Aura Energi og det lokale forsyningsselskab AffaldVarme Aarhus, hvor bl.a. Venstres rådmand i Kommunen, Benjamin Simsek, lægger op til, at 40 pct. af den eksisterende bilpark er elbiler i 2030 eller noget mere, end det niveau som Eldrup-kommissionen for nylig fremlagde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs