EnergiWatch

Briter baner vejen for to nye havparker

Total kommer tættere på at opføre Storbritanniens største flydende havvindpark, mens RWE kan begynde arbejdet på godt en halv gigawatt efter Crown Estate-tilladelser.

Foto: Principle Power

Totals ambitioner inden for havvind er kommet et skridt nærmere konkret realisering. Crown Estate, der administrerer den britiske havbund, har tildelt projektudvikleren Blue Gem Wind, som det franske olieselskab tidligere på året købte 80 pct. af, licens til det område, hvor der planlægges at opføre flydevindparken Erebus på 96 MW knap 50 kilometer ud for den walisiske kyst i det sydvestlige Storbritannien.

Projektet har potentiale til at blive Storbritanniens foreløbigt største flydende havvindprojekt. En titel der aktuelt bæres af Equinor-parken Hywind Scotland på 30 MW. Ambitionen for Erebus er, at den skal bestå af mellem syv og ti møller, der placeres på Principle Powers flydende Windfloat-fundamenter. Ifølge tidsplanen skal parken være i drift i 2027.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs