EnergiWatch

Aker overvejer at gå ind i brint

Aker ser på mulighederne for at bygge faciliteter til produktion og opbevaring af brint.

Foto: Aker Solutions

Der bliver puslet med tanken om at etablere et brintselskab hos Aker ASA. Det norske holdingselskab er ved at kigge på mulighederne for at få brint ind i forretningen enten på egen hånd eller i samarbejde med etablerede brintselskaber som partnere. Det skriver Dagens Næringsliv.

Om det skal være blå brint eller grøn brint der heller ikke vished om. Både ren brint og brint produceret fra naturgas kan være aktuelt i overvejelserne. Det forklarer Øyvind Eriksen, der er Aker ASA's topchef.

Der er rent brint, som har et hurtigt voksende marked. Grønt brint er åbenlyst rent. Blå brint, som har effektiv kulstofopsamlingsteknologi, er også en del af markedet, der er relevant for os. Aker Carbon Capture har allerede en kommerciel og velfungerende teknologi inden for kulstofopsamling,” siger Øyvind Eriksen.

Der er dog ikke taget nogen beslutninger om en eventuel brintsatsning eller samarbejde endnu. Det forklarer Øyvind Eriksen.

”Vi overvejer samarbejde med etablerede brintaktører. Vi har dygtige ingeniør, design- og konstruktionsekspertise og investeringskapacitet i Aker og porteføljeselskaberne.”

Aker er langt fra den eneste, der har brint på hjernen. Også Statkraft og Vattenfall er på nuværende tidspunkt i gang med forskellige brintprojekter, der spænder over alt fra at producere brint, der kan bruge i stålproduktion til miljøvenlig brændstof, der skal kunne hjælpe med at nedbringe CO2-udledningen fra tung transport.

Statkraft vil producere grøn træsprit

Statkraft og Nel vil samarbejde om 50 MW brint-projekt

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs