EnergiWatch

Svensk saltselskab bygger 100 kW testanlæg ved Stockholm

Svenske Saltx Technology udvider testkapacitet med nyt anlæg, der med tiden skal kunne skaleres op til 1 MW.

Foto: SaltX Technology

Der er mange bud på, hvordan vi bedst muligt kan lagre vedvarende energi. I særdeleshed i disse år, hvor den grønne omstilling for alvor er i fokus. Og den svenske virksomhed Saltx Technology mener at have fundet den hellige gral; salt.

Og den teknologi bliver nu taget skridtet videre for Saltx, der har ambitioner om at kunne lave en lagringmulighed, der kan fungere til storproduktion i Sverige, hvor Saltx bygger et anlæg med en kapacitet på 100 kW ved et varmeanlæg udenfor Stockholm. Her skal man begynde tests allerede i første kvartal af 2021.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs