EnergiWatch

Danmark får center til at gemme vindenergien

Efter pres fra flere store energiaktører bliver der nu oprettet et sekretariat, som skal være første skridt på vejen til at gøre Danmark førende inden for energilagring. Projektet starter op med en millioninvestering fra Industriens Fond, men målet er at skaffe to milliarder til et nyt center med fokus på PtX, batteriteknologi og termisk lagring.

Vind er i sagens natur en fluktuerende størrelse. Derfor bliver der nu taget det første store skridt på vejen imod et dansk center for energilagring, der skal finde måder at gemme den overskydende vindenergi på. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et stort fællesønske fra en stribe nøglespillere på den danske energiscene er ved at blive opfyldt. Det gælder Dansk Energi, Dansk Industri, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Seas-NVE.

Da parterne i marts sidste år var med til at indvie et stenlager til overskudsstrøm fra vindmøller på Risø, benyttede sammenslutningen således lejligheden til at slå på tromme for, at Danmark skulle satse tungt på forskning i energilagring og se at få stablet et nationalt forskningscenter på benene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs