EnergiWatch

Danmark får center til at gemme vindenergien

Efter pres fra flere store energiaktører bliver der nu oprettet et sekretariat, som skal være første skridt på vejen til at gøre Danmark førende inden for energilagring. Projektet starter op med en millioninvestering fra Industriens Fond, men målet er at skaffe to milliarder til et nyt center med fokus på PtX, batteriteknologi og termisk lagring.

Vind er i sagens natur en fluktuerende størrelse. Derfor bliver der nu taget det første store skridt på vejen imod et dansk center for energilagring, der skal finde måder at gemme den overskydende vindenergi på. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs