EnergiWatch

Ørsted udsteder grønne obligationer for 3,3 mia. kr. i Taiwan

Det danske energiselskab har indhentet milliarder, der skal bruges på havvindprojektet Greater Changhua 1 & 2a.

Foto: PR / Ørsted

Ørsted meddeler onsdag, at selskabet har udstedt grønne seniorobligationer i taiwanske dollar med en samlet nominel værdi på 15 mia. taiwanske dollar svarende til 3,3 mia. kr. med henblik på at finansiere de fortsatte investeringer i havvindprojektet Greater Changhua 1 & 2a.

De nye, usikrede grønne obligationer er fordelt på en 7-årig tranche til en værdi på 4 mia. taiwanske dollar, en 10-årig tranche til en værdi af 3 mia. taiwanske dollar og en 20-årig tranche til en værdi af 8 mia. taiwanske dollar. Alle trancher er med fast rente og har afregningsdato 13. november 2020, skriver Ørsted.

"Vi er meget glade for den fortsatte interesse, som de taiwanske investorer har vist Ørsted ved at støtte finansieringen af Greater Changhua 1 & 2a-projektet. Det er endnu en milepæl for os, og vi er stolte over at kunne bidrage til det taiwanske kapitalmarked gennem udstedelsen af grønne obligationer," udtaler Marianne Wiinholt, finansdirektør i Ørsted, i meddelelsen.

Obligationerne udstedes af Ørsted Wind Power TW Holding, og det udstedende datterselskab har opnået en twAA-rating fra S&P-datterselskabet Taiwan Rating, der dækker Ørsteds aktiviteter i Taiwan.

Ørsted pointerer, at det er anden gang, at Ørsted udsteder grønne TWD-obligationer på det taiwanske marked.

I november 2019 udstedte Ørsted grønne seniorobligationer til en nominel værdi af 12 mia. taiwanske dollar.

Ørsted vil udstede grønne obligationer for 3,3 mia. kr. i Taiwan

Ørsted overvejer større møller i USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs