EnergiWatch

Iberdrola køber amerikansk energiselskab i milliardhandel

Iberdrola køber gennem sit amerikanske datterselskab Avangrid det amerikanske selskab PNM Resources.

Foto: PR / Iberdrola

Det spanske energiselskab Iberdrola køber gennem sit amerikanske datterselskab Avangrid det amerikanske firma  PNM Resources i en handel til 8,3 mia. dollar svarende til cirka 52 mia. kr.

Ifølge en meddelelse fra Iberdrola repræsenterer købsprisen en præmie på 10 pct. i forhold til PNM-aktiens lukkekurs tirsdag på 45,74 dollar.

I det amerikanske formarked stiger PNM-aktien 7,8 pct. til 49,32 dollar.

Bestyrelsen og aktionærerne i PNM har godkendt salget af selskabet til Iberdrola og parterne forventer, at handlen er gennemført i løbet af 2021 under forudsætning af godkendelse fra myndighederne.

"Handlen er i overensstemmelse med den strategi, vi har fulgt i mere end 20 år," siger Ignacio Galán, der er bestyrelsesformand og topchef i Iberdrola og bestyrelsesformand i Avangrid, i en meddelelse.

Efter købet vil Avangrid, ifølge selskabet selv, blive den tredjestørste operatør af vedvarende energi i USA og være til stede i alt 24 amerikanske stater med et samlet driftsoverskud (EBITDA) på omkring 2,5 mia. dollar.

Ifølge PNM Resources hjemmeside har selskabet aktiver med en samlet kapacitet på 2,811 GW fordelt ud på kul, naturgas, atomkraft, vind, sol og geotermi.

Avangrid-aktien stiger 1,1 pct. til 53,47 dollar i det amerikanske formarked.

Ørsted og Equinor klar til ny holmgang i New York

Iberdrola går ind på det japanske marked for havvind 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs