EnergiWatch

Nyt grønt certifikat kan fjerne tvivl om greenwashing

Energinet har lanceret prototypen Eloprindelse, som kan dokumentere, hvor grønt ens elforbrug er på timebasis. Det kan ifølge den ansvarlige direktør imødekomme den hyppigt fremførte kritik af de eksisterende oprindelsesgarantier som et redskab til selskabers greenwashing og samtidig bane vejen for PtX.

Med Eloprindelse kan virksomheder få koblet sit strømforbrug til eksempelvis Horns Rev 2, som er afbilledet her. | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Hos det danske koryfæ Lego kan man købe en model af en Vestas vindmølle udformet af de velkendte små plastikklodser, men indtil nu har Lego ikke kunne bevise, at produktionen af modellen er sket med grøn strøm fra selvsamme møller ude i den virkelige verden.

Udfordringen har ikke noget med Lego at gøre, men derimod den måde som man dokumenterer forbrug af grøn strøm på ved hjælp af oprindelsesgarantier. Problematikken er velkendt og har hængt ved lige siden selskaber for alvor begyndte at brande sig gennem deres støtte til den grønne omstilling for et årti siden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs