EnergiWatch

Statkraft garanterer vindenergi med god kemi

Den finske kemikaliekoncern Kemira og Statkraft har indgået en 10-årig PPA med oprindelsesgaranti. Det er første gang, Statkraft både leverer strøm og garantier i en nordisk aftale.

En del af vindenergien vil komme fra det nybyggede Fosen Vind. | Foto: PR / Fosen Vind

Når verdens største landvindskompleks, Fosen Vind, forventes at stå fuldstændig klar i løbet af de næste par måneder, vil Norsk Hydro afhænde lige knap en tredjedel af parkernes forventede årlige produktion på 3,4 TWh.

Nu har den finske kemikaliekoncern Kemira indkøbt 44 GWh pr. år i en strømsalgsaftale over en ti-årig periode med Statkraft, hvilket tyder på, at der tappes lidt yderligere på vindenergien fra Fosen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs