EnergiWatch

Forhandlinger om Fjernvarme Fyn-salg er åbnet igen

Ifølge TV2 Fyn tilbyder Energi Fyn flere indrømmelser til Odense Kommune, der bl.a. skal skabe ro om fremtidens fjernvarmepriser.

Foto: PR / Dansk Fjernvarme

Ifølge TV2 Fyn har Energi Fyn i weekenden forhandlet en række indrømmelser på plads med Odense Kommune. De handler om en midlertidig plads i bestyrelsen, en årlig tilbagemelding til kommunens økonomiudvalg, en tilbagekøbsmulighed til Odense Kommune, og en omformulering af aftalen, så Fjernvarme Fyn forbliver på fynske hænder i fremtiden.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) oplyser samtidig ifølge Fyens Stiftstidende, at han tirsdag morgen vil orientere Odense Byråd om salget af Fjernvarme Fyn.

"På borgermøderne og i den øvrige debat kan jeg høre, at odenseanerne er bekymrede for, hvad det kommer til at betyde for deres fjernvarmeregning, hvis Energi Fyn bliver ny ejer. Derfor skal Energi Fyn op og stå på tæerne og give yderligere sikkerhed for, at varmepriserne ikke stiger," lød det i weekenden fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til avisen.

Hverken Venstre eller Konservative i Odense Byråd ser nogen grund til at genåbne forhandlingerne med Energi Fyn om et salg af Fjernvarme Fyn, beretter Fyens Stiftstidende, og de to partier giver ikke meget for nye garantier for en lav varmepris og strammere krav til fusioner. Man er stadig imod et salg.

Medie: Stort parti afviser at sælge Fjernvarme Fyn

Kommunen og energiselskabet var tidligere enige om købsbetingelserne og en salgspris på 900 millioner kroner for det kommunalt-ejede fjernvarmeselskab, men planerne har mødt voksende modstand i byrådet.

Energi Fyn-formand: Vi kan tjene på milliardinvestering

Overskud i Fjernvarme Fyn kan give millioner uden salg – men over 30 år

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere