EnergiWatch

Medie: Stort parti afviser at sælge Fjernvarme Fyn

Venstre i Odense Byråd melder sig nu også som modstander af et salg af Fjernvarme Fyn. "Prisen er for lav," siger Christoffer Lilleholt.

Foto: PR / Dansk Fjernvarme

Hvis Fjernvarme Fyn ender med at blive solgt til Energi Fyn for 900 mio. kr. bliver det ikke med noget bredt politisk flertal. Som det største borgerlige parti melder Venstre nu ud, at de er imod et salg, skriver fyens.dk.

"Vi har overvejet det grundigt, for det er en stor beslutning. Men vi synes, prisen er for lav til, at det er en mulighed at sælge," siger Venstres Christoffer Lilleholt.

Partiet foreslår i stedet at trække penge ud af Fjernvarme Fyns overskud for at sikre penge til stor renoveringsplan på velfærdsområdet.

Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti i Odense Byråd er i forvejen erklærede modstandere af et salg, ligesom Dansk Folkeparti ifølge fyens.dk hælder til det samme.

Odense Kommune og Energi Fyn offentliggjorde forleden af aftalepapir om et salg af fjernevarmeselskabet. De konservative og Enhedslisten i Odense har foreslået en lokal folkeafstemning om salget.

Der er planlagt en række borgermøder om at sælge Fjernvarme Fyn.

Energi Fyn byder 900 millioner for fjernvarmeselskab 

Partier vil sende fjernvarme-salg til folkeafstemning 

Strid om salg af Fjernvarme Fyn optrappes 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs