EnergiWatch

Hofor advarer mod stramme krav i biomasselov

Der bør ikke være restriktioner på tykkelsen af stammer, der kan importeres til biomasse, eller hvor træet kommer fra, mener forsyningsselskabet og peger på, at syge træer viser uhensigtsmæssighederne ved stram lovgivning.

Angreb fra borebiller har sat gang i fældningen i Harz-skoven i tyske Schierke. | Foto: Matthias Schrader/AP/Ritzau Scanpix

Global opvarmning har mange afledte konsekvenser. Eksempelvis peges der på klimaforandringerne som årsag til, at den frygtede barkborebille i stigende grad raserer skove ikke mindst i dele af USA og Centraleuropa, hvor især Tjekkiet, Østrig og Tyskland er hårdt ramt. Analysehuset FEA vurderer, at billerne har taget livet af mere end 270 mio. m3 centraleuropæisk træ i perioden 2017-19.

Foruden en klima- og biodiversitetsmæssig er det også en økonomisk katastrofe for landene. Den tjekkiske træindustri vurderede, at den tabte indkomst for landets skovejere sidste år var på 40 mia. koruna (11,3 mia. kr.). Men hvor træet ikke når at vokse op til at kunne blive til møbler eller andre kvalitetsprodukter, så kan det bruges til biomasse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs