EnergiWatch

Ørsted tager afstand fra skattely i offentliggørelse

Energiselskabet er sammen med Salling Group ene om at oplyse om sine skatteforhold.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Som de to eneste af de store danske selskaber, har Ørsted og Salling Group valgt at lægge oplysninger om deres skatteforhold til offentlig skue.

Det skriver Berlingske Business.

Formålet er at komme mulig tvivl om, hvorvidt selskaberne er i skattely, til livs.

Flere store selskaber i Danmark er under coronakrisen havnet i et stormvejr, efter det er kommet frem, at de har undgået at betale selskabsskat i Danmark og samtidig har benyttet sig af statens støtteordninger.

Den gruppe vil Salling og Ørsted tage afstand fra. Derfor har de to selskaber forsøgt at være så transparente som muligt, oplyser de, og opgiver tal for skattebetalinger i alle lande, hvor de har aktiviteter.

Dansk Industri er dog skeptiske for, hvorvidt det er en god idé at være offentligt transparente i en så høj grad.

Ifølge Jacob Bræstrup, der er skattepolitisk chef i Dansk Industri, er der flere potentielle ulemper ved taktikken. Blandt andet at nogle oplysninger kan rejse tvivl hos offentligheden, selvom der ikke foregår reelt snyd.

"Uden den bagvedliggende forklaring og de oplysninger, der skal tages med i betragtning, kan en offentliggørelse give baggrund for mistanker om snyd, der så ikke viser sig at holde, når man kommer ned i sagen, og det har vi set gang på gang," siger Jacob Bræstrup til Berlingske Business.

Samtidig kan konkurrenterne læse med og få indblik i forretningsfølsomme oplysninger.

Han mener til gengæld, at land-til-land-rapportering til myndighederne er tilstrækkeligt, da oplysninger udveksles mellem landene.

 

Ørsteds brintplan kræver mere havvind end regeringen vil levere med sin energiø 

Ørsted og Vestas med i verdensomspændende bøn til politikere

Ørsted kan få klarhed om Ocean Wind til efteråret 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs