EnergiWatch

Corona er en konkurrencefordel for Ørsted

Trods de aktuelle styrtdykkende strømpriser og den generelle usikkerhed i markedet tror energiselskabet fortsat på støttefri havvind. Vores model stiller os bedre end konkurrenterne, fastslår økonomidirektør.

Foto: Ørsted

Coronavirussen har på flere måder sat sine spor i Ørsteds forretning. I forhold til samme periode sidste år er værdien af selskabets kerneprodukt, havmøllestrøm, i det seneste kvartal faldet med 36 pct. i Storbritannien og 51 pct. i Danmark. Mens pandemien er med til yderligere at forsinke tilladelser til nye projekter i USA og senest har fået myndighederne i New York til at udsætte et udbud på op til 2,5 GW.

Alligevel ser det danske energiselskab ud til at klare sig overraskende godt trods situationen. Kvartalsregnskabet viste fremgang i driften på en tredjedel til 5,1 mia. kr., aktiekursen er de seneste uger steget med mere end 12 pct. og er nu tæt på niveauet da coronakrisen satte ind i begyndelsen af marts. Mens tiltroen til fremtiden for havvind tilsyneladende ikke har rokket sig en tøddel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs