Fjernvarmen: Meget alvorligt for branchen

Dansk Fjernvarme anbefaler udelukkende at stille personale til rådighed, der er kritisk i forhold til at opretholde forsyningssikkerheden. Sygdom i selskabernes kontrolrum kan blive kritisk for samfundet.
Foto: PR / Dansk Fjernvarme
Foto: PR / Dansk Fjernvarme

Onsdag aften blev Danmark skruet ned på vågeblus. Statsministerens udmelding om, at elever, studerende og langt de fleste offentlige ansatte sendes hjem fredag og 14 dage frem, mens den private sektor kraftig opfordres til det samme i forsøget på at imødegå smitten af coronavirussen, sætter store dele af landet i stå.

Det gælder dog kun delvis i energibranchen. Ikke mindst i varmesektoren, hvor landets omkring 400 fjernvarmeselskaber leverer en essentiel ydelse. Men for at sikre, at de mest nødvendige opgaver kan løses, bør det så også kun være de opgaver, der løses, opfordrer Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen.

"Situationen er meget alvorlig for vores branche, som en del af den forsyningskritiske infrastruktur. Hvis sygdom rammer personalet i selskabernes kontrolrum, kan det blive meget kritisk. Og hvis varmeselskaber må lukke ned, vil det både blive en alvorlig situation for varmekunderne og for samfundet," siger direktøren.

"Vi følger derfor myndighedernes udmeldinger til os meget tæt og anbefaler også vores medlemmer, at de gør det samme og udelukkende stiller personale til rådighed, der er kritisk i forhold til at opretholde forsyningssikkerheden. Øvrige medarbejdere bør følge myndighedernes generelle anbefalinger."

På Dansk Fjernvarmes hjemmeside har organisationen samlet råd og vejledning til selskaberne i forhold til beredskab og hvordan, de bør agere i den konkrete situation.

"Vi opretholder tæt kontakt til de relevante myndigheder på vores område, og forsyningsselskaberne vil på vores hjemmeside kunne holde sig orienteret om de seneste nyheder af relevans for dem," siger Kim Mortensen.

"Vores medlemmer, landets 400 fjernvarmeselskaber, ser med stor alvor på situationen og bakker op om, at vi som sektor har et særligt ansvar i forhold til at udvise samfundssind, samtidig med, at vi opretholder den kritiske forsyningssikkerhed."

Konkret for sekretariatet i Dansk Fjernvarme betyder det, at det i første omgang frem til og med fredag den 27. martsprimært kan træffes over telefon og elektronisk. Derudover er kurser og arrangementer i marts og april aflyst.

Danmark lukker ned i to uger som følge af coronavirus

Sådan reagerer energibranchen på Corona

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også