EnergiWatch

Hofor sender Amagerværket i fuld sving

En milepæl, lyder det fra hovedstadens forsyningsselskab, der for få dage siden lykkedes med at køre en fuldlast på Amagerværkets blok 4.

Foto: PR / Hofor

Egentlig startede produktionen på magerværkets nye kraftværksblok, blok 4, tilbage i september, men det var først ved overgangen til februar, at værket blev sat i fulde omdrejninger.

"Det er en vigtig milepæl, fordi det markerer, at anlægget kan producere den varme- og el-effekt, som det er designet til. Dermed kan vi fastholde den høje forsyningssikkerhed i hovedstads­området," udtaler Joseph W. Rasmussen, der er viceprojektchef, i en meddelelse og oplyser, at kraftvarmeværket ramte de 100 pct. fuld last fredag den 31. januar.

Det smarte ved Amagerværkets blok 4 er, at produktionen kan tilpasses efter efterspørgslen på fjernvarmenettet og el-nettet ved at øge eller sænke lasten. Her bruges der enten bare mere eller mindre flis i kedlens brandkammer.

"Da vi også udnytter flisens fugtindhold til fjernvarmeproduktion her i et af verdens største røggaskondenseringsanlæg, kommer vi op på den markante virkningsgrad på 113 pct., hvor virkningsgraden på et højeffektivt kulfyret kraftvarmeværk til sammenligning ligger på 91 pct.," siger Joseph Rasmussen.

Det vil først være i løbet af i år, at blokken, der er bygget til at forbrænde 100 pct. bæredygtig biomasse, går i kommerciel drift.

Med blok 4 i fuld vigør vil 80 pct. af fjernvarmen i København være produceret fra CO2-neutrale kilder.

Blok 4's første omdrejninger er nådestødet til kul i Københavns fjernvarme 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs