EnergiWatch

Kendt erhvervsmand sprøjter millioner ind i True Energy

Elhandleren True Energy har fået øget både pengepungen og ejerkredsens størrelse. Her har blandt andre Lars Thuesen skudt penge i selskabet.

Foto: PR True Energy

True Energy har fået penge i kassen igen, efter at selskabets første årsregnskab viste en egenkapital i et minus på knap 150.000 kr.

Nu har en gruppe investorer nemlig kastet 4,5 mio. kr. efter den forholdsvis nye elhandler, der især satser på sin teknologi, der sikrer opladning af elbiler med vedvarende energi.

Kort fortalt har True Energy udviklet et program, der ved hjælp af en app, kan automatisere opladningen af elbiler, så det i højere grad sker, når der er meget vedvarende energi i nettet, og strømmen derfor samtidig typisk vil være billigst.

"Efter en lang række brune investeringer, er jeg nu "vågnet op" og har indset, at den grønne fremtid kommer buldrende, og at der er gode investeringer at gøre her," udtaler Lars Thuesen, der er blandt gruppen af investorer.

Han ejer blandt andet flyselskabet Jet Time og Basisbank, og nu ser han altså gode muligheder i True Energy. Faktisk fortæller han i en pressemeddelelse, at han ser gode muligheder for at erobre hele Europa, hvor den grønne energibølge får mere og mere momentum dag for dag.

"Når man kender til de udfordringer, der ligger i de kommende års markante ændring i energiforbrugets sammensætning i Danmark, og udenfor landet for den sags skyld, så lå en investering i True Energy lige til højrebenet," lyder det fra Lars Thuesen.

Han er dog ikke den eneste, der står bag den øgede kapital til elhandleren. For ejendomsinvestorgruppen NREP er også gået med i en investering i True Energy.

"Vi har hos NREP et stærkt fokus på prop-tech, altså ny teknologi til brug i bygninger, med det klare formål at skabe et bedre produkt til vores kunder, og der er bæredygtige løsninger centralt. True Energy udgør netop en både digital og bæredygtig løsning på et meget fysisk og present problem, som sikrer, at Danmarks el-infrastruktur fortsat kan understøtte den grønne omstilling," fortæller Johan Hallgren Madsen, der er sustainabilitymanager NREP og nu investor i True Energy.

Mere i vente

Ifølge True Energy selv kan deres smarte opladning sikre en typisk elbils-ejer en besparelse på omkring 800 kr. om året.

I foråret blev True Energy af Energinet godkendt til at levere frekvensreguleringsydelser til danskerne. Det betyder simpelt, at selskabet er med til at sikre balancen mellem produktion og forbrug af strøm. Hvis der f.eks. mangler strøm i nettet, kan True Energy stoppe opladning af elbilerne.

Kunderne kan vælge mellem at lade sin elbil indgår i ordningen, der hedder Big Battery, eller bare få den opladet, når der er mest mulig vedvarende energi i nettet. Hvis den indgår i Big Battery, opnår man den størst mulige besparelse, oplyser True Energy.

Bag elhandleren, der i dag er vokset til 14 ansatte, står Charlotte Blou Sand.

"Vores ambition er at fortsætte udviklingen af flere produkter, der skal automatisere vores daglige strømforbrug. Vi har flere tiltag i pipeline, som vi ser frem til at folde ud," fortæller hun.

Elhandler lader stadig op til overskud efter debutår

Nyt energiselskab vil styre strømmen for dig

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs