EnergiWatch

Aktivt medejerskab er i bund i de store energiselskaber

De store forbrugerejede energiselskaber har svært ved at trække sine ejere og dermed kunderne til, når der er valg til selskabernes øverste myndighed. Danmarks snart næststørste energiselskab røg under fem pct. ved sidste valg til repræsentantskabet.

Fællesskab, lokal forankring, aktivt medejerskab, indflydelse, grundpiller og livsnerver. De andels- og forbrugerejede energiselskaber hylder med jævne mellemrum det demokratiske grundlag i selskaberne med folkevalgte repræsentantskaber, der formelt er selskabernes øverste myndighed med ansvar for at udpege medlemmerne til bestyrelserne.

Men når det skal stå sin afgørende prøve, og der skal stemmes kandidater ind i de selvsamme repræsentantskaber, så kniber det voldsomt med forbrugernes interesse for energiselskaberne. Og tendensen er i flere tilfælde nedadgående.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs