Brintbiler testes i Danmark

Der bliver testet tre brintbiler i Danmark som et led i det europæiske projekt HyFIVE.
Foto: PR
Foto: PR
AF FR.BORG AMTS AVIS

Elbiler og brintbiler er fremtidens biltyper. Vejen derhen går via hybridbiler, der kører på både benzin og el, men el og brint er slutmålet.

Det har bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad Motor, Søren W. Rasmussen tidligere fastslået og pressechef i Honda Danmark Thomas Larsen er af samme opfattelse.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I går afleverede han hos Honda-forhandleren Ove Jensen Biler i Hillerød en Honda Clarity-brintbil til en familie fra Skævinge. De næste to måneder skal familien prøvekøre brintbilen som deres primære bil, og imens opsamler Honda store mængder data fra deres brug af den. Testkørslerne slutter på den anden side af nytår, hvor seks familier skal have prøvekørt den.

"Den er en del af det europæiske projekt HyFIVE, hvor EU ser på potentialet for brintbiler. Honda har sendt seks biler til Europa. Tre til England, hvor Honda har sit europæiske hovedkvarter, og tre til Danmark. To af disse biler testes på de danske veje af danske familier," forklarer Thomas Larsen.

Familien har et stort kørselsbehov og glæder sig til at køre miljøvenligt.

"Vi er meget miljøbevidste. Det ærgrer os, at alle de kilometer, vi kører hver uge, er en belastning for miljøet," siger manden i familien, Mario Volpe.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fr.Borg Amts Avis ****

Elbilerne får ikke benzinstationer til at ryste på hånden

Norge støtter ladestandere til brintbiler

Dansk-norsk brintselskab vil give elbilen kamp til stregen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs