EnergiWatch

Dansk-norsk brintselskab vil give elbilen kamp til stregen

Mens bilfabrikkerne kun tøvende har kastet sig over hydrogenteknologien, er det dansk-norske teknologiselskab Nel Hydrogen klippefaste i deres tro på teknologien. Det har ført til stor ordre i Californien, og snart kan selskabets fabrik i Herning 15-doble kapaciteten.

Det kan godt være, at eibiler takke være Tesla og Elon Musk har fået lidt samme ry, som Apples iPhone især de første år levede højt på. Men ligesom det ikke er alle forbrugere i verden, der går rundt med en iPhone i lommen, så bliver det heller ikke alle bilister i verden, der kommer til at gå rundt med nøglerne til en elbil i lommen.

Sådan vurderer man hos dansk-norske Nel Hydrogen, der relativt ubemærket er gået fra iværksætterfasen til nu at være en af verdens absolut førende virksomheder inden for distribution og opbevareing af hydrogen – også kendt som brint. Virksomheden, der er børsnoteret i Norge, er opstået ved fusionen af Nel Hydrogen og danske H2L Logic.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs