EnergiWatch

Volvo vil have elmotor i alle biler fra 2019

Det svenske bilikon vil fremover kun lave hybrider og elbiler. Et muligt marked er i nabolandet Norge, hvor seks ud af sidste måneds syv mest solgte biltyper i Norge var elbiler.

Foto: Volvo

Fra 2019 skal der ligge en elmotor i alle nye Volvoer. Den svenske bilfabrikant planlægger at lancere fem nye elbilmodeller i perioden 2019-2021, mens den øvrige nye portefølje kommer til at bestå af hybridbiler.

Det skriver Volvo i en meddelelse.

"Det handler om kunderne," siger bilfabrikantens adm. direktør Håkan Samuelsson.

"Folk efterspørger i stigende grad elbiler, og vil vil imødekomme vores kunder nuværende og fremtidige behov."

Volvo har tidligere meldt ud, at produktionen i hvert fald i første omgang kommer til at foregå på verdens største marked for elbiler, Kina. Med skiftet væk fra rent fossildrevne biler åbnes der dog muligvis også op for produktion hjemme i Sverige.

Her synes der i hvert fald at være et oplagt nærmarked i nabolandet Norge. En opgørelse som sitet bilnorge har foretaget viser således, at seks af sidste måneds syv mest solgte biler i Norge var elbiler.

Med til den historie hører, at salget i juni med 14.228 nye biler var det højeste for perioden siden 1986. Af dem var 3.986 elektriske, hvilket er det højeste antal nogensinde på en måned, lige som 2017 hidtil med 14.786 solgte elbiler er det bedste år på det norske elbilmarked. Inkluderes salget hybridbiler var markedsandelen i juni på 42,2 pct., skriver bilnorge.

Volvo vil lancere nyt elbilmærke

Europæisk marked for elbiler gasser op — det danske er i bakgear

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere