EnergiWatch

Tesla vil låne milliarder til produktion af Model 3

Et salg af virksomhedsobligationer for lige under ti mia. danske kroner skal der til for at få den nye model på gaderne.

Foto: Tesla

Tesla planlægger et salg af obligationer for samlet 1,5 mia. dollar, eller 9,5 mia. kr., for at finansiere produktionen af koncernens nye Model 3. Det skriver Bloomberg News.

Bilen er tiltænkt et langt bredere publikum end Teslas nuværende luksusbiler, og produktionen skal derfor også foregå i væsentligt større skala.

I sidste uge skrev Wall Street Journal, at Tesla håber at producere 10.000 Model 3-biler om ugen inden udgangen af 2018. Til sammenligning var Teslas ugentlige produktion sidste år på bare 2000 styk.

Tesla har allerede brændt en del penge af på at opbygge produktionen af sin nye billigere model. Alene i andet kvartal skrumpede selskabets kontantreserve med 1,16 mia. dollar, skriver Bloomberg.

I USA vil prisen på en Model 3 starte på 35.000 dollar, hvilket er omkring halvdelen af prisen på Model S. Tesla allerede modtaget reservationer på omkring en halv million biler.

Prisfald på lagring kan slå vilde rekorder Tyske bilproducenter skal opdatere 5,3 millioner dieselbiler Teslas nye model klar før tid Volvo vil lancere nyt elbilmærke 

Mere fra EnergiWatch

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-plan vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs