EnergiWatch

Teslas nye model klar før tid

Elbilproducentens "fattigrøvsmodel" er blevet godkendt af de amerikanske myndigheder. Første bil forventes klar på fredag, mens produktionen kan nå 20.000 om måneden fra december, siger topchef.

Foto: Tesla

Engang var spørgsmålet ikke så meget, om lanceringen af en ny Tesla blev forsinket. Men snarere hvor forsinket, den blev. Det var tilfældet for såvel Model S som for SUV'en Model X, hvilket fik visse analytikere til at tvivle på, om elbilproducenten vitterlig kunne leve op til sin udmelding om, at produktionen ville være klar til juli.

Men det bliver den tilsyneladende. Endda tidligt på måneden, skriver Teslas stifter og adm. direktør Elon Musk på Twitter.

"Model 3 har gennemført alle lovgivningsmæssige produktionskrav to uger før planlagt. Forventer at færdiggøre SN1 (serienummer 1, dvs. den første salgsklare udgave, red.) på fredag," skriver topchefen.

Med en vejledende pris på 35.000 dollar i hjemlandet bliver Model 3 Teslas billigudgave, der efter planen skal booste producenten ved at åbne op til et helt nyt købersegment. Hvad bilen kommer til at koste i Danmark er endnu ikke kendt, men tages den nuværende registreringsafgift på 25 pct. i betragtning, ser prisen ud til at blive godt 300.000 kr.

Foreløbigt skal Tesla dog lige have rampet produktionen af Model 3 op. I to efterfølgende tweets skriver Elon Musk, at de første 30 kunder får nøglerne – og den medfølgende bil – den 28. juli, mens produktionen stiger ekspotentielt derfra med 100 biler i august og "mere end 1.500" i september.

"Det ser ud til, at vi kan nå 20.000 Model 3-biler om måneden fra december," skriver direktøren.

Dansker atter klar til at slås med Tesla

Teslas værdi overstiger BMW's - ligger nu nummer fire

Tesla mister direktør fra milliardopkøb

Tesla-chef: Vi bliver større end Apple

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere