EnergiWatch

Borgmester: Brintbusser kan ikke flyttes til ny kommune

Udvalgsformand, som ifølge borgmester først stemte imod, kræver nu advokatundersøgelse af hele forløbet omkring det omstridte brintprojekt.

Konsulentbureauet EUE kan ikke bare flytte projektet med brintbusser fra Slagelse til en jysk kommune, sådan som man meldte ud i Sjællandske torsdag.

Den melding kommer fra borgmester Stén Knuth (V).

Det skriver Sjællandske.

"Jeg kan kun sige, at EUE har ikke gjort deres arbejde godt nok, siger Stén Knuth til mediet dknyt.dk.

Han pointerer her, at Slagelse Kommune via skattekroner har betalt for et stykke arbejde hos EUE, som ikke er udført.

"Vi har, ifølge min viden på det her område, ejendomsretten til det udførte arbejde, og det forventer jeg også, EUE anerkender. Med hensyn til andre samarbejdspartnere med EUE, så kan de samarbejde med hvem, de vil, men ikke med det arbejde vi har betalt for," understreger Stén Knuth overfor mediet.

Stén Knuth siger også, at han har bedt om en fuld redegørelse samt et stop af samarbejdet med JIVE, der står for busprojektet.

"Fordi vi har fået mails fra JIVE, der indikerer, at der har været og er politisk indblanding, og det vil vi gerne havde udredt, før vi fortsætter. Dog har S og LA stemt imod dette," siger borgmesteren.

Det sidste er dog ukorrekt ifølge formanden for erhvervs-, plan- og miljøudvalget, Villum Christensen (LA). Han kræver nu en uvildig undersøgelse af sagen, foretaget af et advokatfirma, uden om borgmester og den kommunale direktion.

En undersøgelse, han mener, der vil være flertal for at sætte i værk i byrådet.

(Dette er en citathistorie fra Sjællandske distribueret af Ritzau)

Brintbusserne ryger til en anden kommune end Slagelse

Brintbranche uddeler ris og ros til eksportstrategi

Dansk-norsk brintselskab vil give elbilen kamp til stregen

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere