EnergiWatch

SF: Det giver mening at købe affald, der behandles ringere andre steder

Affaldsskandale: SF i Københavns Kommune var stærkt kritisk forud for byggeriet af Amager Bakke, men har følt sig tvunget til en U-vending.

Foto: Pressefoto

SF’s politikere i Københavns Borgerrepræsentation er blevet banket på plads i sagen om det skandaleramte affaldsforbrændingsanlæg Amager Bakke. I 2012 gik SF kun med til byggeriet af det 4 mia. kr. dyre prestigeprojekt med egen skibakke på toppen, fordi der blev lavet en politisk aftale om, at der ikke måtte importeres affald til værket. Nu må SF acceptere affaldsimporten alligevel.

SF’s store skepsis blev dengang fremført af den daværende teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal. Hun er ikke vendt tilbage på Jyllands-Postens henvendelser, men Peter Thiele, der er SF’s nuværende medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, siger:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs