EnergiWatch

Slunkne forbrændings-anlæg må hente stadigt mere affald i udlandet

Affald er blevet en dansk importvare – og importen stiger støt. På to år er antallet af forbrændingsanlæg, der importerer affald, blevet fordoblet.

Foto: DONG Energy

Ud af 26 danske forbrændingsanlæg har de 20 måttet ty til udlandet for at finde affald nok til at holde ovnene i gang. For tre år siden var det kun 10 forbrændingsanlæg, der tegnede sig for skraldeimport. I samme periode er de rå mængder af import-affald blevet fordoblet fra 159.000 tons til 324.000 tons i 2015.

Det fremgår af et svar fra miljøminister Esben Lunde Larsen til Folketinget, skriver Ingeniøren.

Dansk Affaldsforenings direktør Jacob H. Simonsen erkender, at Danmark har en større kapacitet end vi reelt bruger, men han mener, at situationen hurtigt kan ændre sig.

"Lige nu har vi en reservekapacitet. Men kommer der mere gang i hjulene, er det ikke længere tilfældet. Tilbage i 2008 kunne vi for eksempel ikke presse et eneste ton mere igennem forbrændingerne," siger han ifølge Ingeniøren.

Energistyrelsen har dog kunnet regne sig frem til, at der i 2014 til trods for importen var en overkapacitet på omkring fem procent på landets forbrændingsanlæg. Det regnestykke bliver ifølge Ingenøren yderligere vredet skævt, når det store forbrændingsanlæg Amager Bakke står færdigt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere