EnergiWatch

Avis: Alvorlig tvivl om Maabjerg-projekt

En rappport fra Energistyrelsen stiller spørsmålstegn ved økonomien bag bioethanol-projeket Maabjerg Energy Concept.

Kort før jul leverede energiminister Lars Christian Lilleholt (V) det der kan blive en dødsdom for bioethanol-projektet Maabjeg Energy Concept. Det skete i form af en rapport fra Energistyrelsen, som ministeren sendte til forligskredsen bag det seneste energiforlig. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Rapporten stiller nemlig store spørgsmålstegn ved værdien af andengenerations bioethanol, og kommer samtidig frem til en markant højere pris på bioethanol end den, som Maabjerg Energy Concept opererer med, skriver avisen. .

»Pludselig er man kommet frem til en pris på andengenerations bioethanol, som ligger 34 procent over vores egne beregninger. Det forrykker hele økonomien i det. Vi havde regnet med, at vi skulle være inddraget, men det er vi ikke blevet,« siger bestyrelsesformanden i Maabjerg Energy Concept, Jørgen Udby.

Der ligger 2.250 job på en mark mellem Holstebro og Struer

Der er kommet fuldt blus under biogassen

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere