EnergiWatch

Taskforce skal sætte skub i store varmepumper

Klima- og energiministeren vil nu sætte ekstra skub i brugen af store varmepumper i fjernvarmen. En taskforce skal rejse Danmark tyndt og øge opmærksomheden på den klimavenlige opvarmningsmetode.

Foto: Simon Fals, Polfoto

Det går for langsomt med at udbrede teknologien med varmepumper i landets fjernvarme. Og dermed går Danmark glip af en billig opvarmningsform, der spiller perfekt sammen med vores høje andel af vindmøllestrøm. Sådan lyder det fra klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), der nu nedsætter en taskforce, der skal rejse landet tyndt og overbevise kraftvarmeværkerne og kommunerne om varmepumpernes fortræffeligheder.

"Varmepumper i fjernvarmen er det naturlige skridt, når man har en høj andel af vindmøllestrøm. Vi er nu kommet så langt i vores satsning på vind, at det er på høje tid, at også kraftværkerne går med i omstillingen. Store varmepumper er et perfekt match til vindmøllestrøm, og kan give forbrugerne grøn og billig fjernvarme," siger Rasmus Helveg Petersen til EnergiWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs