Tyskere køber nordjysk brændselscellefirma

Den tyske industrikoncern Fischer har købt alle aktier i brændselscelleproducenten Serenergy fra Aalborg.
Foto: serenergy presse
Foto: serenergy presse

For et større tocifret millionbeløb har den tyske industrikoncern Fischer sikret sig hele ejerskabet af firmaet Serenergy, som producerer miljøvenlige brændselsceller. Det skriver Børsen i dag.

Serenergy er stiftet af Anders Korsgaard og Mads Bang i 2006, da de var forskere ved Aalborg Universitet, og indtil nu har de to grundlæggere ejet 50 pct. af aktierne sammen med Aalborg Universitet. Fischer Group GmbH har været underleverandør til firmaet og aktionær siden 2011.

"Det er fantastisk at få en kapitalstærk, industriel spiller ind som eneejer af virksomheden. Fischer kender både vores virksomhed og brændselscelleteknologien til bunds. De ved, hvad det kræver af investeringer og tålmodighed i videreudvikling, produktion og markedsføring," udtaler adm. direktør Anders Korsgaard (billedet) til Børsen om handlen.

Serenergy beskæftiger ca. 30 ansatte og havde sidste år en bruttofortjeneste på fire mio. kr. Opkøbet kommer kun kort tid efter, at Haldor Topsøe lukkede selskabet Topsoe Fuel Cell.

Milliardtab i droppet Topsøe-satsning

Topsøe skærer fra efter tungt halvår

Topsøe i gang med Brasilien-fabrik

Haldor Topsøe i hård udbytte-opbremsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs