EnergiWatch

Nordea har fortsat fidus til Novozymes

Den nordiske bank mener, at Novozymes  fortsat gode muligheder for at hæve indtjeningsmarginalen og gentager købsanbefaling.

Foto: Novozymes/ PR

Nordeas analytikere ser fortsat et kursmæssigt potentiale i Novozymes' aktie på omkring de 20 pct. Det fremgår af en 52-sider lang rapport, hvori banken sætter fokus på enzymproducenten.

"Selskabet har fortsat gode muligheder for at hæve indtjeningsmarginalen, og det er endnu ikke afspejlet i de fleste analytikeres forventninger," skriver Nordea i sin morgenrapport med henvisning til den nye analyse, hvori det fremhæves, at Novozymes har den stærkeste pipeline af nye produkter.

Den stærke pipeline lover godt for den fremtidige vækst i Novozymes, mener Nordea, der på basis af Novozymes' stærke balance har øget sine forventninger til de kommende års aktietilbagekøb.

"Novozymes er ikke en billig aktie, men kvalitet koster, og med en stærk global markedsandel, en stærk patentplatform og høj innovation er risikoen for ny konkurrence begrænset. Enzymer har i øvrigt fortsat potentiale til at tage betydelige markedsandele fra kemikalier," skriver Nordea.

Nordea fastholder sin købsanbefaling og kursmålet på 310 kr. Sammenlignet med det nuværende kursniveau på 257,4 kr., indikerer det et kurspotentiale på 20,4 pct.

Verdens største biofuels-værk begynder produktion

Novozymes blandt hackede danske firmaer

Chevron: Vores skarpeste hjerner kan ikke knække bio-kode

Amerikansk ethanolindustri øger produktionen en spids

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs