EnergiWatch

Bank: Faldende kokspriser bør udløse opjustering hos Rockwool

Ifølge Sydbank kan Rockwool komme med en opjustering i tredje kvartal, hvis kokspriserne flasker sig.

Rockwools driftsindtjening og bundlinje var så godt som på linje med analytikernes forventninger i andet kvartal, og dermed er stenuldsproducenten fortsat foran egne forventninger til helåret, hvis man spørger analytikerkorpset.

Samtidig ser Rockwool ud til at have draget gavn af faldende priser på den vigtige råvare koks i perioden, og fortsætter den tendens, kan der derfor meget vel være en opjustering af forventningerne på vej senere på året - mest sandsynligt ved regnskabet for tredje kvartal.

"Det ser ud til, at kokspriserne er faldende, og det er jo en væsentlig udgift for Rockwool. Slår det igennem i andet halvår, bør selskabet være i stand til at opjustere forventningerne til bundlinjen," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Rockwool fastholdt i regnskabet sin forventning om et nettoresultat for hele 2014 på 127 mio. euro, mens analytikerne inden regnskabet ventede et nettoresultat for hele året på 140 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

I andet kvartal realiserede selskabet et nettoresultat på 33,4 mio. euro mod ventet 34 mio. euro blandt analytikerne. Resultatet blev sikret ud fra en omsætning på 547,9 mio. euro mod ventet 546 mio. euro samt et driftsresultat (EBITDA) på 84,5 mio. euro mod ventet 87 mio. euro blandt analytikerne.

Ukraine-uro preller af på Rockwool

Spændinger stjæler fokus op til Rockwool-regnskab

Rockwool gennem andet kvartal i smult vande

Nordea reducerer Rockwool-kursmål med 100 kr.

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs