EnergiWatch

Tesla med stor salgsvækst

Den amerikanske elbilproducent sælger elbiler som varmt brød i andet kvartal og forudser endnu mere vækst i resten af 2014.

Foto: Tesla

Tesla kom ud af årets andet kvartal med en omsætning på 769,4 mio. dollar, hvilket er en ganske pæn stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor omsætningen landede på 405,1 mio. dollar.

Af selskabets regnskabsmeddelelse for perioden fremgår det, at Tesla i andet kvartal noterede et tab på nettobasis på 62 mio. dollar, eller 50 cent per aktie, hvilket skal sammenlignes med et underskud sidste år på 30,5 mio. dollar, eller 26 cent per aktie.

"Vi har haft et aktivt første halvår, og resten af året ventes at blive endnu mere travlt," skriver Tesla i sin regnskabsmeddelelse og fortsætter:

"Hvis vi ender med at levere, og der ikke kommer alvorlige makroøkonomiske rystelser, skulle Teslas annualiserede leveringsrate gerne overgå 100.000 enheder ved udgangen af næste år.

For resten af 2014 venter Tesla at investere mellem 750 mio. dollar og 950 mio. dollar, hvilket er en stigning på 100 mio. dollar i forhold til forventningerne inden meddelelsen for andet kvartal.

Tesla sætter japansk strøm til giga-fabrik

Elbilbranche kræver svar om afgift på finanslov

Tesla skifter gear: Vil øge produktion med 25 pct.

ABB går sammen med Volvo om hybridbusser

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs