EnergiWatch

Rockwool satser på tocifret amerikansk vækst

Ny fabrik skal sikre tociferede vækstrater for Rockwool, der har en beskeden markedsandel i USA.

Danske Rockwool har pt. en lav encifret markedsandel i USA, men selskabet satser på at kunne fortsætte vokseværket.

Stenuldproducenten er ved at åbne sin første fabrik i USA, der vil beskæftige ca. 150 ansatte, når de 900 mio. kr. dyre faciliteter er i omdrejninger, skriver Børsen.

"Vi forventer at kunne fortsætte de tocifrede vækstrater, vi har haft de seneste år, både ved at erobre kunder, og fordi hele markedet vokser. Det bliver ikke nemt, konkurrencen er hård, men jeg har faktisk svært ved at få øje på de mørke skyer lige for tiden," siger Trent Ogilvie, direktør i Rockwools amerikanske datterselskab, til avisen.

Præsident Barack Obama har for nylig annonceret, gennem det amerikanske miljøtilsyn, at landets CO2-udledninger skal ned, og den amerikanske brancheorganisation NAIMA arbejder for at få isolering direkte nævnt i de nye CO2-regler. Det vil gavne et selskab som Rockwool.

USA's grønne CO2-kurs er godt nyt for Vestas

Afdæmpet jubel over Obama-udspil

Obama med miljøplan: Skal reducere CO2 fra kraftværker

USA’s energirevolution tiltrækker danske virksomheder

Energi-familier blandt Danmarks rigeste

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs