EnergiWatch

1000 ansatte på Danfoss strejker

Flere Danfoss-ansatte føjer sig til strejke-aktion.

Foto: Danfoss

Strejken på Danfoss breder sig som ringe i vandet. Onsdag havde omkring 1000 ansatte i produktionen nedlagt arbejdet, oplyser TV Syd.

Allerede tirsdag begyndte utilfredse ansatte at gå hjem, fordi de lokale lønforhandlinger mellem ledelsen og industriarbejderne var brudt sammen. Her valgte 200 ansatte på Danfoss Power Solution, det tidligere Sauer-Danfoss, i Nordborg på Als at strejke.

Men nu har strejken bredt sig til flere Danfoss-afdelinger i Gråsten og Kliplev, oplyser tillidsfolk på Danfoss til tv-stationen.

Det er ansatte i 3F, Metal og El-forbundet, der har valgt at nedlægge arbejdet. De er utilfredse med ledelsens udspil i de lønforhandlinger, som for øjeblikket foregår på virksomheden.

Ifølge tillidsmand Jan Lorentzen er medarbejderne utilfredse med, at ledelsens tilbud er dårligere, end det funktionærerne har fået de seneste to år.

Desuden vil medarbejderne kun lave en aftale for ét år, mens ledelsen vil have en treårig aftale.

Danfoss øger indtjeningen

Danfoss-ansatte nedlægger arbejdet

Danfoss satser på solenergi

Danfoss tjener en milliard på at øge produktiviteten

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs